Het geheim is onthuld: de Oranjerie is verbouwd. Na maanden van schetsen, ontwerpen, nadenken over het gebruik en hoe we dat het beste tot zijn recht kunnen laten komen, begonnen we een paar weken geleden met verbouwen. Het ontwerp is gedaan door Jeroen Smeele van SMEELE Projecten, die eerder ook het restaurant onder handen nam.

Smeele over de Oranjerie: “Omdat de ruimte totaal anders is dan de monumentale herberg hebben we voor een ander, passend interieur gekozen met een hedendaagse uitstraling. Door het plaatsen van een grote haard creëren we meer intimiteit, grote stoffen lampen zorgen voor een optische verlaging van het hoge plafond en metallic luxaflex maken dat er gespeeld kan worden met de lichtinval. Het resultaat is een rustige ruimte zijn die nog steeds geschikt is voor zakelijke presentaties, maar waar het ook prettig zitten is zoals dat bij private dining gewenst is.”

De foto’s zijn van Henny van Belkom, Van Belkom Producties.