Deze zomer trekken onze chefkok Marcel van Zomeren en kok Justin van den Berg eropuit om bij u in de buitenlucht te koken. De twee koks bereiden overheerlijke gerechten op een met hout gestookte vintage veldkeuken uit 1944. De buitenkeuken is onderdeel van een nieuw, gezamenlijk initiatief genaamd Your Personal Chefs, waarbij de chefs zijn in te huren voor een culinair feest op locatie.

Wat is er mooier dan eten in de buitenlucht, vooral als dat eten net vers bereid is door een professionele kok? Marcel van Zomeren en Justin van den Berg komen deze zomer de keuken van In Den Rustwat uit om op locatie te koken. Het culinaire duo is via de website www.yourpersonalchefs.nl in te zetten voor feesten en partijen, waar zij desgewenst verschijnen met een hippe industriële buitenkeuken. Deze stoere veldkeuken wordt voortgetrokken door een DAF legervoertuig uit 1955. Wie het industriële stijltje wil doortrekken, kan er ook een legertent bij huren.

Overigens kunnen de chefs via de site ook ingezet worden zonder vintage keuken, op iedere gewenste locatie. Gekookt wordt er in campingstijl, maar dan wel op een zeer culinaire tour. Denk aan een perfect bereide côte de boeuf, gegrilde tonijn, stoofgerechten en eend. Of flammkuchen, de Elzasser variant op een pizza.

Het terras van IDRW

Om in de buitenlucht te genieten van de gerechten van Marcel van Zomeren kunnen gasten deze zomer natuurlijk ook plaats nemen op het heerlijke terras van restaurant In De Rustwat. In de tuin van de monumentale herberg aan de Honingerdijk is het genieten van de creatieve verwennerij van chef Van Zomeren, die zich met de mooiste seizoen producten uitleeft op zijn Big Green Egg. Oosterscheldekreeft, lamsoren, gegrilde ananas, knolselderij in een korst van zout, de mogelijkheden zijn eindeloos. En wat te denken van gerechten uit de ‘gewone’ keuken zoals biologische La Lande kip met een saus van sinaasappel en dragon of een frisse salade van witlof, langoustines en Parmezaan mayonaise? Het wordt een heerlijke zomer op het terras van IDRW.

IDRW

IDRW mag dan een monumentale herberg zijn, zowel het onlangs vernieuwde interieur als de kaart zijn volledig van deze tijd. IDRW Patron-cuisinier Marcel van Zomeren is voortdurend op zoek naar nieuwe technieken en verfijnde gerechten die niet alleen fantastisch smaken, maar ook een lust zijn voor het oog. Zuivere, eerlijke smaken zijn de belangrijkste inspiratiebron voor de culinaire virtuoos. De lichte en ruime Oranjerie (met uitzicht op de ogenschijnlijk eindeloze tuin) aan de achterzijde van de herberg biedt ruimte voor bijzondere gelegenheden en grotere groepen. IDRW is de trotse bezitter van een Bib Gourmand, toegekend door Michelin. Daarnaast is het restaurant opgenomen in de Lekker en de Gault Millau Gids (13 punten).