Onze Oranjerie
Een Oranjerie of Orangerie (van het Franse oranger: sinaasappelboom) is een gebouw waar men ’s winters de kuipplanten bewaart, die ’s zomers buiten staan.
Een Oranjerie werd gebouwd om te kunnen pronken met de dure en exotische bomen die uit verre landen en kolonies werden overgebracht. Vanwege het klimaat is het in Noord-Europa niet mogelijk buitenshuis tropische of subtropische planten en bomen te houden. Deze worden daarom in kuipen geplant, zodat ze in de winterperiode binnen kunnen worden gezet. Hiervoor werden speciale opstallen gebouwd. Voor andere bomen werden dan weer grote serres en palmenhuizen gebouwd. Deze gebouwen dateren doorgaans uit de 17e, 18e en 19e eeuw.
Sfeerimpressie
Bent u enthousiast of geïnteresseerd geworden naar de mogelijkheden en beschikbaarheid? Stuur een mail naar info@idrw.nl
Diner voor een groter gezelschap.
Restaurant In Den Rustwat is meer dan een verfijnd, eigentijds restaurant in een authentiek pand op een ultieme plek. De Oranjerie achter het monumentale pand is dé ideale ruimte voor een culinaire middag of avond. Een perfecte plek voor een zakelijk-, familie-, verjaardag- of bruiloft lunch of diner
De Oranjerie is geschikt voor een gezelschap tot 45 gasten en beschikt over een eigen ingang, sanitair en een terras met privacy, midden in de natuur. De Oranjerie is op aanvraag ook op zondag, maandag en dinsdag beschikbaar.
In de Oranjerie staan er alleen maar ronde tafels en er kunnen maximaal 9 gasten zitten aan de grootste tafel.
Bel vrijblijvend voor meer informatie of reservering naar 010-4134110 of stuur een mail naar info@idrw.nl
De voorwaarden van het reserveren van De Oranjerie.
- Onze voorwaarden.
- De reservering zal optioneel genoteerd wordend. Deze optie graag binnen 14 dagen aan ons bevestigen, anders komt de reservering automatisch te vervallen
- Op woensdag en donderdag werken wij met een minimale omzetgarantie van €2.000,- aan F&B voor lunch en diner.
- Op de vrijdag een omzetgarantie €2.250,- aan F&B voor het diner. En €2.000,- aan F&B voor lunch.
- Zaterdag een omzetgarantie €2.750,- aan F&B voor het diner. En €2.000,- aan F&B voor lunch.
- Op de gesloten dagen: zondag, maandagen en dinsdagen alleen open voor partijen met een omzetgarantie van € 4.500,-
- De lunchtijden zijn tot 16:30 uur, daarna komt er €200,- extra per uur bij tot 18:00 uur
- De kosten van het afhuren zijn per dagdeel, hetzij voor de lunch (vanaf 12:00 tot 16:30 uur) of voor het diner (vanaf 18:00 uur). De hele dag reserveren betekend twee dagdelen betalen.
- Negatieve mutaties in aantal gasten binnen 48 uur, wordt 100% in rekening gebracht.
- De bovengenoemde prijzen voor onze Menu’s, Bites, Wijnen en overige, zijn de huidige prijzen. Deze kunnen rond de tijd dat uw reservering is geïndexeerd zijn. Houd dus rekening met eventuele prijswijzigingen of – stijgingen.
- Er gelden andere tarieven voor het afhuren van het oude gedeelte wat bekend is als “het Restaurant”, vraag hiernaar.
- Op alle door ons aangegane overeenkomsten zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van toepassing. Bovendien liggen de UVH bij ons ter inzage en worden op uw verzoek onverwijld kosteloos toegezonden. Bij een definitieve reservering gaat u automatisch met de voorwaarden en betalingen akkoord
Lees hier de Uniforme-voorwaarden-Horeca
Bruisend aperitief suggesties
Champagne Edmond Roussin | Premier Cru Brut | 16,50 per glas |
Champagne Courtois | Rose Brut | 17,50 per fles |
Vuurzee | De Goede en de Stoute | Champagne gegist bier | 9,95 per glas |
Sekt | Strauch | Riesling | Duitsland (Alcohol vrij) | 12,50 per glas |
Wijnen
Wij adviseren u graag over een fles of glas wijn passend bij het menu. | |
Huis wijnen (rood/wit) | 47,50 per fles |
Onbeperkt waterarrangement plat/bruisend | 6,95 p.p. |
Koffie/thee met friandises | 6,50 p.p. |
Diner
Stel je een avond voor waarin elke gang je meeneemt op een culinaire reis vol verfijning. Begin met de zachte smaken van Hamachi, gecombineerd met de umami van nori, tsubudani, ponzu en witte soja. Daarna volgt de elegantie van coquille, verfijnd met de florale tonen van verveine en de romige zachtheid van aardappel.
Vervolgens geniet je van de rokerige diepgang van gegrilde knolselderij, verrijkt met aardse zwarte truffel en de uitgesproken smaak van Belper Knolle kaas. Hierna komt de ravioli met kreeft, omringd door spinazie en een krachtige bouillabaisse.
Het hoofdgerecht biedt een sublieme smaakbeleving met mals Hollands hert, harmonieus gecombineerd met schorseneren, rode kool en een unieke oude jenever-saus. Een selectie van verfijnde kazen met notenbrood bereidt je voor op een zoet slotakkoord: mandarijn, perfect in balans met speculaas, vanille en romige witte chocolade. Een avond om nooit te vergeten!
7 gangen menu Mondiaal | 109,50 |
6 gangen menu Mondiaal | 99,50 |
5 gangen menu Alliance | 89,50 |
4 gangen menu Alliance | 79,50 |
Informatie over het diner
Onze menu’s zijn te bestellen tot 20:00 uur. Op de woensdag en donderdag kunt u het menu vanaf 4 gangen bestellen. Op de vrijdag en zaterdag kunt u het menu vanaf 5 gangen bestellen.