‘Bijzondere ligging Oranjerie gaan we extra benadrukken’

‘Bijzondere ligging Oranjerie gaan we extra benadrukken’

Meer comfort en duurzaamheid zijn twee kenmerken die volop aandacht krijgen in onze Oranjerie 2.0, waaraan op dit moment hard wordt gewerkt. Het ontwerp is gemaakt door Evie van Velzen van Smeele Design. Tijd om haar aan de tand te voelen over wat de gast straks mag verwachten. ‘De connectie met buiten gaat een belangrijke rol spelen.’

Wat is het vertrekpunt geweest voor alle veranderingen?
‘De ruimte van de Oranjerie is volledig anders dan die van het restaurant. De bijzondere ligging tussen het groen gaan we extra accentueren. Dat betekent dat er een connectie komt met buiten. Er is veel aandacht voor de lichtinval van de ruimte. Op de tafels en in de gordijnen zie je die combinatie straks terug, onder andere door middel van schaduwwerkingen.’

Naast comfort is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Hoe gaat de gast dat terugzien?
‘Er komen een akoestische vloer en een akoestisch plafond, en de ramen gaan van dubbel glas naar HR++-isolatieglas. De materialen die we daarvoor gebruiken, zijn duurzaam. Daarnaast kiezen we voor een stijlvol interieur, dat tijdloos is en niet gebonden is aan trends. Ook dat is duurzaamheid.’

Kun je een tipje van de sluier oplichten?
‘We willen de bezoeker meenemen in een ruimte waarin wordt gespeeld met gelaagdheid, zoals we zien binnen de natuur. Denk bijvoorbeeld aan schaduwpatronen die ontstaan van boomkruinen. Door het gebruik van natuurlijke materialen én kleurenpalet wordt het een ruimte, waarin rust, warmte en intimiteit centraal staan.’

Wat is voor jou de absolute wow-factor in het geheel?
‘De kracht van het ontwerp zit ’m niet in een specifiek onderdeel, maar juist in de combinatie van alle maatwerkelementen samen (en dat zijn er veel!). Dat start al bij binnenkomst in de Oranjerie, met een op maat gemaakte entreedeur. Het enige wat herkenbaar blijft voor de gast, zijn de stoelen.’

Hoe verloopt de samenwerking met de chef?
‘Marcel is een heel prettig en zeer gastvrij persoon. Het werkt heel fijn als een opdrachtgever om de tafel wil met ons op de manier zoals hij dat doet. Hij vertrouwt volledig op onze expertise, al heeft hij uiteraard wel zijn wensen kenbaar gemaakt.’

Liggen jullie nog (een beetje) op schema?
‘Haha, planningen zijn altijd een uitdaging. Zeker als we, zoals in dit geval, een maatwerkpak maken voor onze opdrachtgever. Maar vooralsnog gaan uit van de (her)opening, zoals gepland en dat is week 34.’