Over Marcel van Zomeren

Ik ben Marcel van Zomeren, trotse eigenaar en chef-kok van In Den Rustwat in Rotterdam-Kralingen. Mijn duurste ingrediënten zijn liefde, tijd en de topkwaliteit producten die we gebruiken. Uiteraard zijn deze zorgvuldig gekozen bij biologische en lokale telers, onder andere Voedselbos de Biesbosch en Landzicht Biologisch.

De basis voor onze gerechten is de Franse keuken, waar ik graag mondiale invloeden aan toevoeg. Door mijn nieuwsgierigheid krijg ik steeds weer inspiratie voor nieuwe gerechten. Mijn missie? Dagelijks samen met mijn fantastische keuken- en bedieningsbrigade onze gasten verrassen!

De geschiedenis van In Den Rustwat

1597

In een stad als Rotterdam is onze prachtige herberg uit 1597 een waardevol bezit. Al is het soms werken met vooroordelen (jongere gasten denken vaak aan nostalgisch eten), toch is de combinatie van deze oase van rust met de moderne innovatieve keuken juist iets dat de beleving compleet maakt.

1959

In 1959 werd onze prachtige herberg verplaatst van bovenaan de Honingerdijk naar waar het nu ligt. De Rustwat kreeg een waardige rustplaats, ver genoeg van het rumoer aan de Maasboulevard. Sinds de heropening op 18 mei 1960 door burgemeester van Walsum is het bekend geworden als een van de beste culinaire gelegenheden van Rotterdam.Vooral gasten uit het zakenleven komen graag in ons restaurant vanwege de rust en ons grote terras.