The most wonderful time of the year

The most wonderful time of the year

Ik weet niet hoe het bij jou werkt, maar ik word een ander mens als het voorjaar en de zomer beginnen. Ik strijk zelf met veel plezier neer op een mooi terras en we ontvangen gasten van ons restaurant ook graag buiten voor een lunch of diner. Het zorgt voor andere, nog positievere vibes.

Voor mij is de zomer de ‘most wonderful time of the year’. Ik geniet van het leven, maar merk dat dit onbewust allemaal nog net wat beter gaat als de zon schijnt. Er is al daglicht als ik ’s ochtends vroeg wakker word en ook in de avond hoeft de lamp later aan, al hebben we 21 juni inmiddels al weer achter ons liggen.

Terras
Ik ben trots op ons terras, dat omgeven is door groen en gelegen is in een prachtig deel van de allermooiste stad van Nederland. Zeker in de zomer, als alles in bloei staat. We hebben een lange periode met mooi weer achter de rug en ook voor de komende dagen zijn de voorspellingen goed.

Niet alleen ik, maar ook de mensen uit mijn team worden enthousiast van serveren op het terras. Het maakt ons mooie vak nog mooier. En wat we iedere dag met veel plezier doen, doen we op dat soort momenten met net nog wat meer plezier. Ik kan niet uitleggen hoe dat komt. Het is iets ongrijpbaars, maar het doet geen pijn dus dat scheelt.

Investeren in kwaliteit
Daar komt bij dat ik de afgelopen jaren heb geïnvesteerd in de kwaliteit van het terras. Ik heb mooie tafels en comfortabele stoelen aangeschaft. En de tuin wordt met zoveel liefde verzorgd dat de kleurenpracht volledig tot zijn recht komt.

Voedselbos
Dat laatste geldt ook voor onze samenwerking met het lokale voedselbos. We kunnen nog meer invulling geven aan het credo ‘in de ochtend van het land, in de middag en/of avond op het bord’. Er bloeit zoveel moois om de hoek van ons restaurant. Niet alleen ernstig smakelijk, maar ook hartstikke duurzaam. Twee vliegen in één klap.

Zomerse gerechten
Zoals gezegd zijn de voorspellingen voor dit weekeinde fantastisch. Wij zorgen ervoor dat het op het terras aan niets ontbreekt en jij onbezorgd kunt genieten van alle zomerse gerechten op onze kaart.

Zomersluiting
Overigens is het goed om te weten dat de deuren van ons restaurant van 16 juli tot en met 8 augustus gesloten zijn. We gebruiken deze periode om ons op te laden en op zoek te gaan naar inspiratie, bijzonderheden, nieuwe producten en geweldige ervaring.

Als jij dat ook gaat doen, dan wens ik je en mooie vakantie. Wij zijn er woensdag 9 augustus weer en ik ben ervan overtuigd dat we ook dan nog kunnen genieten van zonneschijn en hoge temperaturen. Nu alleen hopen dat de zon geen zomerstop heeft gepland.

Marcel van Zomeren, restaurant In den Rustwat

Aanmelden nieuwsbrief