Ontwikkeling staat nooit stil: ‘Zien, proeven en ontdekken’

Ontwikkeling staat nooit stil: ‘Zien, proeven en ontdekken’

De laatste week van het jaar is een goed moment voor reflectie. Uiteraard is dat een continu proces, maar aan het einde van het ene en de start van een nieuwe gaat dat op de een of andere manier net wat meer vanzelf. Mijn conclusie: het was een goed jaar, met de vernieuwde Oranjerie als (een) hoogtepunt.

Na twee door corona gedicteerde jaren had 2022 gelukkig weer iets weg van de jaren zoals we die kenden, voordat het virus ons land in de greep kreeg. Neem de afgelopen kerstdagen. Het was heerlijk om het restaurant en de Oranjerie weer vol te zien op 24, 25 en 26 december.

Kerst met klinkende glazen
Nog meer dan voorheen heb ik genoten van klinkende glazen, geroezemoes en lachende gezichten. Dat went echt nooit en geeft altijd weer een enorm voldaan gevoel.

Voor dat laatste zorgen ook de mensen in mijn team. De passie en ambitie om het vandaag (nog) beter te doen dan gisteren, maakt me trots. Super dus dat we er ook in het nieuwe jaar met zijn allen voor gaan.

25 jaar eigenaar
In oktober was ik 25 jaar eigenaar van In den Rustwat, waar ik in 1988 op 23-jarige leeftijd begon. In 1997 kreeg ik de kans de exploitatie over te nemen en ben ik er vol voor gegaan. Ik ben blij met het niveau dat we nu hebben, maar durf hier ook uit te spreken dat we de lat hoger blijven leggen. Helemaal niets mis mee toch om je ambities uit te (durven) spreken.

Tijdens een receptie voor collega’s, vrienden, relaties en gasten hebben we stilgestaan bij dit heuglijke feit. Alsof het zo moest zijn, hadden we er prachtig weer bij en konden we op ons terras proosten.

Vernieuwde Oranjerie
Natuurlijk mag ik de vernieuwde Oranjerie niet onvermeld laten. Na twee jaar corona een investering die gepaard ging met veel onzekerheid, én bloed, zweet en tranen. Maar ook met een resultaat waarop ik trots ben als de welbekende aap…

Speciale dank gaat uit naar de stichting Volkskracht Monumenten, die het mede mogelijk heeft gemaakt dat de veranderingen konden worden doorgevoerd.

Ligging in het groen
Voor mij is de Oranjerie 2.0 een investering in comfort, duurzaamheid en kwaliteit. De ligging in het groen is extra geaccentueerd: er is een connectie gemaakt met buiten en er is veel aandacht besteed aan de lichtinval. Het is dan ook erg leuk om van gasten te horen dat dit goed is gelukt.

Inspiratie opdoen
Tot en met 10 januari zijn de deuren van In den Rustwat gesloten. Om de accu’s op te laden, maar ook om inspiratie op te doen. Onze ontwikkeling staat nooit stil, in 2023 gaan we er alles aan doen onze gerechten verder te evolueren.

Vind je het leuk om te zien wat we allemaal zien, proeven en ontdekken? Neem dan regelmatig een kijkje op deze blogpagina. Woensdag 11 januari beginnen we vol energie aan het nieuwe jaar. Hopelijk met jou als gast.

Mede namens mijn mensen wens ik je een mooi uiteinde en een goede start van 2023. Dat het een jaar mag worden dat aan al je wensen voldoet.

Marcel van Zomeren
Restaurant In den Rustwat

Aanmelden nieuwsbrief